Jak souvisí krasobruslení s Vaší kariérou?

Nejspíš si myslíte, že vůbec. Má profesní deformace došla tak daleko, že při večerním sledování Mistrovství Evropy v krasobruslení jsem si uvědomila, že v krasobruslení platí podobná pravidla jako při pracovních pohovorech v souvislosti s Vaším (ne)úspěchem.

Stejně jako v krasobruslení nezáleží jen na technice a “hard skillech”, které máte naučené či vydřené. Velmi, a to opravdu nejen při krasobruslení, záleží také na uměleckém dojmu, který po sobě zanecháte. Je to taková nadstavba toho, co máte nadrcené (v kariéře rozuměj znalosti, zkušenosti a dovednosti).

Pokud předvedete jen čistě technický program, ale umělecký dojem zůstane u Vašich porotcůna na nule, může se Vám jednoduše stát, že i přes Vaše zkušenosti a technické splnění požadavků nezvítězíte. Umělecký dojem dotváří celkový dojem, který po sobě zanecháte a často je tou finální tečkou a rozhodnutím za tím, zda uspějete či Vás někdo “předjede”.

Často se stává, že technicky trochu nedokonalý program se skvělým uměleckým dojmem má větší váhu než ten technicky dokonalý vypilovaný, který postrádá “duši”.

Nezapomeňte, že technicky napěchované CV ještě není zárukou vítězství. Svým chováním, vystupováním a dojmem, který zanecháte zásadně ovlivňujete své porotce. 

Komentáře