Otázka pro dnešní den: Co Vás nebaví?

“Co Vás nebaví?”

……zdánlivě primitivní otázka…..


Tak primitivní, že na ni v 95% případů uchazeči v odpovídají: “eeeeh, uhmm…nebaví?”, “ugh…” atd.

Ráda pokládám tuhle otázku. Je to jednoduchý sociální experiment, při kterém se ale nesnažím nikoho nachytat. Důležitá je reakce dotyčného, jak se zatváří a co vlastně odpoví. Žádná odpověď zde není špatně nebo správně.

Samozřejmě pokud se budete ucházet o pozici účetní a na otázku co Vás nebaví vyhrknete “čísla a tabulky”, tak to nebyla úplně ta správná odpověď z pohledu Vašeho ptoenciálního šéfa, ale o to tu vlastně jde…Vy byste měli být na pohovoru pokud možno upřímní a na rovinu tyhle věci na sebe prozradit i za cenu, že tu danou pozici třeba nezískáte. Vyhnete se tak zbytečnému oboustranému zklamání, které nevyhnutelně přijde později…. 

Uvařte si nedělní kávu a zkuste se teď zamyslet a zkusit odpovědět co nejupřímněji. Lidi rádi mluví o tom co je baví, co by je bavilo a co je jejich koníčkem.  Méně se však už mluví o tom, co Vás vlastně a upřímně nebaví? Nemusí to být jen pracovně, ale tak nějak obecně…zamyslete se nad tím, co Vás demotivuje, nudí a vyloženě nebaví?

Možná v tom najdete klíč k tomu, co byste měli v dosavadním životě/práci změnit…..


 

Další provokativní a potenciální otázky, které můžete dostat u pohovoru (nebo si je zkusit zodpovědět jen tak a zjistit něco sami o sobě) najdete v mém e-Booku ke stažení zdarma 

Komentáře