5 znaků, že o Vás nemají zájem

Sedíte na prvním kole pohovoru, potíte ze sebe co nejsmysluplnější odpovědi a marně na druhé straně hledáte známky, zda o Vás budou mít zájem? Prozradím Vám teď pár tipů, díky kterým budete vědět, že jste nejspíš moc nezaujali a nedělali si příliš velké naděje.

1. POHOVOR UKONČÍ BĚHEM PRVNÍ 15 – 20 MINUT

Možná je personalista přeborník v rychlosti, ale za tak krátkou dobu nemůže stihnout ani položit všechny otázky, aby zjistil vše, co potřebuje. Ukončení pohovoru během první půlhodinky většinou značí, že jim prostě do hledaného profilu nesedíte, nebo jste právě řekli něco, co Vás vyřadilo (tady je pak krásný prostor pro sebereflexi).

2. ZDŮRAZNÍ, ŽE PRVNÍ KOLO JE JEN SEZNAMOVACÍ POPŘ. INFORMATIVNÍ/OBECNÉ

Při Vašem dotazu, který je trochu víc do hloubky např. na detaily pozice, užívané metody nebo podmínky spolupráce Vám oznámí, že to se případně dozvíte v dalším kole (tzn. nejspíš nikdy) a že první kolo je především seznamovací atd.

3. NEPÍŠE SI ŽÁDNÉ POZNÁMKY

Nutně to nemusí znamenat, že jste u pohovoru úplně pohořeli. Personalista samozřejmě nemusí mít ve zvyku si poznámky psát na pohovoru. Většinou ale, pokud si podklady vzal a přestal nebo vůbec nezačal s poznámkami, nejspíš Vás už tak trochu odepsal…

4. NEZMÍNÍ, CO BUDE NÁSLEDOVAT A JAK BUDE VÝBĚRKO PROBÍHAT DÁL

Je dobrým zvykem uchazeče seznámit s procesem výběrového řízení a nastínit jim alespoň přibližně, co bude následovat po pohovoru. Pokud to nikdo nezmíní ani při ukončování pohovoru, nemusí to nutně znamenat špatný konec, ale většinou, pokud zaujmete, je v personalistově zájmu Vás a Váš zájem o pozici udržet a bude Vás informovat.

 5. “MY SE VÁM OZVEME”

Klasická, skoro možná legendární věta, kterou personalisté říkají, i když to často moc upřímně nemyslí. Buď se už neozvou vůbec (nic je ale neomlouvá!) nebo už dopředu vědí, že Vám dají negativní vyjádření. Samozřejmě, i zde opět platí, že pokud je věta řečena v dalším kontextu nebo obecně máte z pohovoru velmi dobrý pocit, nemusí to být propadák.


Pohořeli jste u pohovoru a nevíte, co děláte špatně? Zkuste POHOVOR NANEČISTO>>>

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů